31 Mart 2012 Cumartesi

The Crims'te Oyun Saatleri

The Crims'te acile veya hapse girdiyseniz, ne kadar sürede çıkacağınız tam olarak anlaşılmaz. Bunun nedeni oyundaki saat bilgilerinin, gerçek saatten çok farklı olması ve ilerlemesidir. Oyuna göre saatlendirmeler şu şekildedir.

Oyunda 1 Saat: Gerçek zamana göre 15 dakika sürer.
Oyunda 4 Saat: Gerçek zamana göre 1 saat sürer.
Oyunda 1 Gün: Gerçek zamana göre 6 saat sürer.
Oyunda 4 Gün Saat: Gerçek zamana göre 1 gündür.

29 Mart 2012 Perşembe

The Crims - Saldırı Taktiği

Merhabalar, bu yazımızda sizlere saldırı hakkında bir taktik vereceğiz. Bildiğiniz üzere hızlı yoldan stat kasmak ve en çok öldürenlerde birinci olmak her oyuncunun hayalidir. Bunu başarmak, oyundaki oyuncuların çokluğu nedeniyle bir hayli zor. Şimdi vereceğimiz taktik ile sizden güçlü oyunculardan saldırı almanız bir hayli zorlaşacak.

Öncelikle saldırı yapmak için gece kulüplerine gireceğimizi biliyorsunuz. Ancak gece kulüplerine girmeden önce, the crims'i ikinci bir sekmeden açıyoruz. Yani iki sekme yan yana, the crims olacak şekilde.

Daha sonra birinci sekmedeki the crims'ten Hastane'deki yüz değiştirme sayfasını açıyoruz. İkinci sekmedense gece kulüplerinin yer aldığı sayfayı tıklıyoruz.

Herhangi bir gece kulübüne girmeden önce, azami saygınlığı sizin çok üstünüzde olan yerlere girmekten kaçınmanız gerektiğini unutmayın. Size uygun bir bar belirledikten sonra, gücünüzün en az 55 olduğunu kontrol edin ve bara giriş yapın. Bara sizinle aynı anda giren kişilerden saygınlığı en az 200 olan ve sizin dövebileceğinize inandığınız insanlara hızlı bir şekilde saldırı sayfasından saldırın.

Bunun yanında eğer saldıracak adam bulamıyorsanız, azami saygınlığı bulunmayan, the crims'in resmi barlarına da girebilirsiniz. Ancak bu barların daha riskli olduğunu unutmayın.

The Crims'in resmi barlarından bazıları: Aquarius, The loft, Tivoli, Butchers, The Dug, The Temple...


Eğer sizden güçlü bir insanla karşılaşırsanız, ilk sekmedeki hastaneden tek tık ile hızlı bir şekilde yüzünüzü değiştirin. Böylelikle saldırı yeme riskiniz oldukça azalır.

Bol şans! :)

27 Mart 2012 Salı

The Crims 55. Sezonda Yapılan Değişiklikler

54. sezonun ardından başlayan 55. sezonda, önceki sürümlere göre bir çok değişiklik yapıldı. Bu değişiklikler siteden de duyuruldu. Ancak ingilizce olduğu için bir çok Türk oyuncu, değişiklikleri anlayamadı. Oyunda yapılan değişiklikler şunlar oldu;

  • Hitman'lar dakika başına 2 bilet, diğer üyeler ise dakika başına 1 bilet kazanabilecekler. Bir oyuncuda bir anda en fazla 100 bilet bulunabilecek.
  • Hastahaneler ve hapishanelerdeki süreler düşürüldü. Normal saldırı sonrasına öldüğünüzde oyun süresine göre 2 saat, gerçek süreye göre yarım saat hastahanede kalacaksınız. Fazla uyuşturucu sonrasında gideceğiniz hastahaneden ise oyun zamanına göre 4 saatte, gerçek saate göre 1 saatte çıkabileceksiniz.
  • Bir çete en fazla 50 oyuncu barındırabilecek.
  • Kullanıcı adları, bir sezonda en fazla bir kere değiştirilebilecek.
  • Tek veya çetece yapılan saldırılarda kazanılanlar ve kaybedilenler azaltıldı.
  • Her oyuncunun en fazla 3 adet gece kulübü olabilecek.
  • Oyunda kapatılan bazı kısımlar; Sabotaj, Genelevler, Ödül Avcılığı
  • Hastahanede her üründen (kuvvet, tolerans, zeka, karizma hapları) 999 üniteye kadar alım yapabilirsiniz.
  • Krediyle anında karakter değişimi yapılabilecek.
  • Eğitim ile toplanan kazançlar %25 oranında azaltıldı.
  • Yatırımla 150. gün itibariyle kapatılacak.
  • Bir seferde daha fazla fahişe alımı ve satımı yapılabilecek.

22 Mart 2012 Perşembe

The Crims Hileleri

Bu başlık altında oyuncular bir çok yazı aramaktalar. Ancak şunu söylemeliyiz ki, The Crims oyununda hiç bir hile bulunmamaktadır. Başta hapishanelerde ve hastanelerde "exit_hospital_on_me" tarzında yazılarla karşılaşabilirsiniz. Bunlar hiç bir işe yaramamakla beraber, sadece zaman kaybı yaratır.

Bazen karşınıza "exit_hospital_nick_şifre" tarzında kod yazmanızı isteyenler de çıkabilir. Bu kişiler sadece sizin şifrenizi ele geçirirler. Bu nedenle oyunda hiç bir hileye inanmamanızı öneririz.

Şunu da ekleyelim, internetten oynanan hiç bir oyunda hile olmaz.

20 Mart 2012 Salı

The Crims Nedir? Nasıl Oynanır?

The Crims, belirli sezonlar ile oynanan bir mafya oyunudur. Oyunda her kullanıcı bir karaktere sahip olabilir. Bu karakterler pezevenk, gangster, tetikçi, soyguncu veya iş adamı halindedir.

Oyunun amacı, belirli suçlar ile bir sezonda en fazla saygınlığı toplamak ve birinci olmak. Suç işlerken çete kurma özelliği sayesinde daha fazla saygınlığı bir anda toplayabilmek mümkün. Oyunda birinci, ikinci ve üçüncüye para ödülü, dördüncü ve beşinciye oyun kredisi ödülü veriliyor. Birinci 300 dolar, ikinci 200 dolar ve üçüncü oyuncu 100 dolar ödül kazanıyor. Ödüller, Moneybookers hesabına aktarılıyor.

Oyunda uyuşturucu binaları alarak, belirli suçlar işleyerek, adam öldürerek ve fahişe satın alarak saygınlık arttırabilmek mümkün. Bunların yanı sıra eğitim kısmından da bazı statlarınızı arttırabilirsiniz.

Her karakterin zeka, kuvvet, karizma ve tolerans puanları bulunuyor. Bu puanlardan Zeka bina alımında ve soygunlarda, Kuvvet ve Tolerans adam öldürmede, Karizma ise girilen gece kulüplerinden fahişe kazanmanızda işe yarıyor.

Gücünüzün bitmesi durumunda gece kulüplerine girerek uyuşturucu ile gücünüzü yükseltebilirsiniz.